Krówka mleczna, czy bezmleczna, którą wybrać

Krówka mleczna, czy bezmleczna, którą wybrać

Słodycz z mleka to krówka Cukierki, które są uwielbiane od pokoleń, cechują się unikatowością nadzienia. Są chrupiące z zewnątrz, a w środku miękkie. Jedne mają środek półpłynny, a drugie kruchy.

Krówka cukierki bez dodatku cukru

Krówka nie potrzebuje dodatkowego cukru. Sposób produkcji tych niebiańskich słodyczy polega na długotrwałym powolnym odparowywaniu wody z mleka krowiego. Zawarte w nim naturalne cukry wystarczą, by cukierek był słodki.

W mleku krowim znajdują się takie cukry jak glukoza, fruktoza i sacharoza. Ich ilość zawarta w słodyczach krówki cukierki zaspokaja zmysły smaku wszystkich smakoszy krówek.

Krówki producent wypuszcza na rynek w jednej konsystencji, czyli tej miękkiej i ciągnącej. Nadzienie w środku jest gęste, miękkie i po przełamaniu cukierka się ciągnie.

Polskie krówki producent rozsyła nie tylko po całym kraju

Cukierek krówka uwielbiana jest nie tylko przez Polaków. Przepadają za nią także ludzie innych narodowości. Poza granicami Polski te mleczne słodycze, obcokrajowcom kojarzą się właśnie z naszym krajem.

Wielu turystów odwiedzających Polskę na pamiątkę pobytu zabiera ze sobą do swojego kraju krówki ciągutki. Pamiątkę tę traktują w taki sam sposób, jak my traktujemy toruńskie pierniki.

Krówkę możemy nabyć w każdym zakątku Polski, natomiast pierniki najlepiej nam smakują te, które kupimy w toruńskich sklepach regionalnych. Obcokrajowcy mają dostęp do polskich krówek u siebie, ale najlepiej im smakuje te, które zakupią bezpośrednio w Polsce.

Produkowana polska krówka smakowa także dla wegan

Krówka najczęściej ma dwa podstawowe smaki. To smak waniliowy i kakaowy. Można też spotkać w sklepach ze zdrową żywnością mleczne króweczki bez mleka. Takim cukierkiem jest krówka, do której produkcji zostało użyte mleko roślinne.

Jednym z rodzajów mleka roślinnego, jakiego używa się do wegańskich krówek, jest mleko kokosowe. Dzięki temu także osoby, których żołądki chorują po laktozie (białku obecnym w mleku krowim), mogą bez obaw jeść krówkę wegańską.

Aby poszerzyć grono smakoszy, producent krówek bezmlecznych dodaje do nich bezpieczne słodziki zamiast szkodliwego cukru. Skład cukierka znajdziemy na jego opakowaniu.

Czy można pomylić cukierka krówkę z innymi słodyczami?[

Absolutnie nie można krówkowych cukierków pomylić z żadnymi innymi słodyczami. Są zawsze pakowane w jeden nieodmienny sposób. Każdy cukierek ma papierowe opakowanko zamykane po bokach kopertowo.

Kształt, wielkość i konsystencja również jest indywidualna, wyłączna tylko dla krówek. Podobny kształt mogą mieć tofiki, ale są o wiele mniejsze od krówek, są twardsze i mają inne dodatki (np. mak).

Podziel się z innymi!

Comments are closed.